BBA met trompettist Ruud Breuls

Op zondag 27 januari treedt Big Band Almelo op met trompettist Ruud Breuls. Plaats van handeling is als vanouds de knusse theaterzaal van Hof88 in Almelo. De plek waar de big band inmiddels legendarische concerten verzorgde met topmuzikanten als Greetje Kauffeld, Adrienne West, Frits Landesbergen en Ronald Douglas.

Ruud Breuls studeerde in 1988 af aan het Conservatorium van Amsterdam en won in datzelfde jaar de Wessel Ilcken prijs te Loosdrecht. Sinds 1990 is hij als docent jazz-trompet verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en sinds 1996 is hij trompet-solist van het Metropole Orkest. Hij werkte samen met muzikale grootheden als Vince Mendoza, Bob Mintzer en Bill Holman.

Breuls speelde op cd’s van bekende Nederlandse artiesten als Marco Borsato, RenĂ© Froger, Gordon en Lee Towers. Naast zijn werk als trompettist in het Metropole Orkest, speelt Breuls in allerlei andere groepen en big bands, waaronder Buddies in Soul, de Dutch Jazz Orchestra en de Cubop City Big Band. Tussen de bedrijven door geeft Breuls nog les aan de Amsterdam School of Music.

Het concert met Ruud Breuls begint om 15.00 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar door te mailen naar leemhuiz@xs4all.nl of te bellen naar (0546) 87 32 90.

Tagged in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *