Big Band Almelo op Meer Jazz 2014!

Op zaterdag 24 mei neemt Big Band Almelo voor de derde keer deel aan de International Big Band Competition tijdens Meer Jazz 2014 in Hoofddorp. De Almelose big band, onder leiding van dirigent-arrangeur Frank van Nus, speelt vanaf 15.00 uur in de Grote Zaal van Schouwburg De Meerse. Big Band Almelo komt uit in de Eerste Klasse, waarin het vier jaar geleden nog een knappe tweede plaats behaalde.

De International Big Band Competition bestaat in 2014 precies 18 jaar en is het grootste concours voor big bands in West-Europa. Vijftien amateurorkesten strijden om meer dan 10.000 euro aan prijzengeld en de felbegeerde Dik Trom wisseltrofee. Het concours wordt jaarlijks onder grote belangstelling in combinatie met het Corendon Meer Jazz Festival georganiseerd door Stichting Meer Jazz.

Na vijftien concerten in de voorrondes, verspreid over drie concertlocaties, beslist de zeskoppige jury welke vier orkesten er doorgaan naar het finaleprogramma in de avond. De jury bestaat uit internationale experts op het gebied van bigbandmuziek. Elke deelnemende band krijgt een uitvoerig juryrapport.

Er wordt gestreden in een eerste klasse en een topklasse. In elke klasse is een eerste en een tweede prijs te verkrijgen. Daarnaast zijn er drie solistenprijzen en is er een Summerschoolprijs in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. De voorrondes van de topklasse en de finale worden in samenwerking met de NTR opgenomen voor uitzending op Radio 6.

Tagged in :