11 februari 2018 Big Band Almelo met Caroline Goudswaard

Zondagmiddag 11 februari is er weer een uniek concert in de knusse theaterzaal van het Almelose HOF88, met dit keer de zangeres Caroline Goudswaard als gastsoliste. Speciaal voor deze gelegenheid is een repertoire samengesteld met stukken van Burt Bacharach. Het concert begint om 15.00 uur.

Kaarten zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij de kassa van Theater HOF88 aan de Elisabethhof 4 te Almelo, maar zijn ook te reserveren door te bellen met 06-51 84 55 81 .                      Een toegangskaartje kost € 12,-.

Caroline Goudswaard

Met drummer Art Blakey in de coulissen zong ze in 1987 op het eerste Enschedese jazzfestival bij de bigband van de legendarische Amerikaanse tenorsaxofonist Teddy Edwards. ‘Een warm stemgeluid’ schreef de pers toen. “Ik weet niet wat jullie in Oost Nederland door het drinkwater gooien, maar Caroline Goudswaard zingt ècht heel bijzonder”, zei de Amerikaanse zangeres Deborah Brown eens in een interview.

In 1986 werd Caroline Goudswaard voor het eerst gevraagd voor een optreden op het North Sea Jazz Festival, als gastsoliste bij de Swingmasters. Vanaf datzelfde jaar begon ze een studie zang (lichte muziek) aan het Hilversums Conservatorium bij Deborah Brown en Gé Titulaer. Het diploma docerend en uitvoerend (jazz)musicus behaalde ze in het voorjaar van 1991 met het cijfer 9,5.

Het door de pers verwoorde ‘warme stemgeluid’, weet Caroline Goudswaard in te zetten in een repertoire dat zich afspeelt tussen swing en fusion. Met als belangrijkste muzikale invloeden: Carmen McRea, Ella Fitzgerald, Oleta Adams, Patti Austin, Aretha Franklin en George Benson.

Caroline Goudswaard werkte met: Teddy Edwards, Timeless Orchestra, Glenn Miller Revival Orchestra, Louis van Dijk, Cor Bakker, Hans Dekkers, Ruud Ouwehand, Peter Tiehuis, Jan Wessels, Will Maas, Gerard Peters, Nippy Noya, Beets Brothers en vele anderen.

Naast optredens en het inzingen van radio- en TV-commercials, doceerde Caroline aan het conservatorium te Zwolle en Enschede en geeft ze zangles in de vorm van individuele lessen en workshops aan groepen.

Big Band Almelo
Achttien enthousiaste muzikanten vormen samen Big Band Almelo. De band staat onder de bezielende leiding van Frank van Nus. In de serie concerten op zondagmiddag werd Caroline Goudswaard voorafgegaan door grootheden als Ack van Rooijen, Bart van Lier, Hans Dekker, Greetje Kauffeld, Ferdinand Povel, Peter Tiehuis, Cor Bakker en vele anderen.

 

Tagged in :